Project Details

Location: Davis, CA

Square Feet: 29,730

Delivery: Design-Build

Categories: Education

Project Description

The Latitude Dining Commons is the new, 500-seat, on-campus dining facility serving the University of California, Davis. The program includes full commercial kitchen capability and provides multiple international food platforms as well as retail options. The building’s structure and systems are expressed plainly, with glu-lam beams spanned by cross laminated timber providing an integrated and efficient roof structure. Latitude includes a two-level area that includes front of house public functions (dining, servery, queuing, and retail), and a one-level mass that includes all back of house functions. The double-height dining space includes a mezzanine level to the south that faces a view garden, which doubles as a water-retention area, adding to the building’s sustainability credentials.