Project Details

Location: Monterey, CA

Square Feet: 12,102

Delivery: Design-Assist

Categories: RenovationsIn Your Community

Project Description

This project consisted of the comprehensive eight month renovation of an existing two-story worship facility. The scope of work called for the building’s interior to be completely gutted and reconfigured within the same footprint. The southeast corner of the first floor was modified with a new structural steel storefront to raise the roof, creating a high volume ceiling in the Reading Room. Along with structural upgrades throughout, all finishes, fixtures, doors, windows, mechanical, electrical, plumbing and fire protection systems were replaced. A new roof system was also installed with a wrap-around overhang. The first floor is composed of the Reading Room, bookstore, auditorium and administrative offices. The second floor contains a classroom and separate daycare and playroom spaces with an open gathering space in the center, and deck.